Društvo

Đukić Dejanović: Radimo sa MUP-om protokol o postupanju u školama zbog dojava o bombama

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2023

-

13:19

Đukić Dejanović: Radimo sa MUP-om protokol o postupanju u školama zbog dojava o bombama
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da zbog dojava o postavljenim bombama u beogradskim školama resorno ministarstvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova već dva dana rade na usaglašavanju protokola o postupanju škola, kao i da je sugestija da se detaljno pregledaju škole i svi prostori oko njih pre početka i po završetku časova.

Ona je novinarima u Beogradu rekla da su premijerka i njen kabinet okupili predstavnike dva ministrarstva koji već dva dana rade na usaglašavanju protokola o detaljima koji će biti dostupni i direktorima škola i ostalim timovima.

"Jedna od naših sugestija koja će svakako ući u naš protokol je da se detaljno pregledaju i škole i svi prostori oko škola i po zavrršetku i pre početka škole. Do sutra ćemo imati detalje ovog protokola", rekla je ona.

Dodala je da Ministarstvo prosvete otkada je počelo lažno prijavljivanje bombi, daje uputstva direktorima škola koji formiraju određene timove.

"Lažne dojave o postavljenim bombama su sa tendencijom da izazovu opštu pometnju, kolektivni strah. Da deca, nastavnici, učitelji, vaspitači  i roditelji kontinuirano misle o bezbednosti", rekla je ona. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija