Društvo

Buvljak se sa Novog Beograda preselio na Miljakovac: Šta kažu prodavci posle početka rada na novoj adresi?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/12/2023

-

13:10

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Otvoreni tržni centar Miljakovac, poznatiji kao Beogradski buvljak, otvoren je sinoć na novoj lokaciji. Novoizgrađeni prostor na Miljakovcu zauzima 12.000 kvadratnih metara površine, od čega je trećina natkrivena, kako bi prodaja i kupovina na buvljaku bila moguća tokom celog dana i po nepovoljnim vremenskim uslovima. 

U okviru buvljaka nalazi se 60 lokala, 230 tezgi i 130 parking mesta koji ga čine najmodernijom pijacom u regionu. 

Buvljak će u svojoj ponudi imati najraznovrsniji asortiman, garderobu, igračke, kuhinjsku i kupatilsku galanteriju, nameštaj, rasvetu i drugo, a zakupci su pripremili popuste do 30 odsto na određene artikle do kraja decembra, saopštile su Beogradske pojace.

Euronews

 

Nova lokacija buvljaka na Miljakovcu je dobro povezana autobusima i do nje se stiže linijama gradskog prevoza 3A, 42, 47, 50, 54, 59, 94, 502 i 506, kao i linijama Beovoza.

Izdradnja kompleksa "Beogskog buvljaka na novoj lokaciji rezultat je zajedničke saradnje Grada Beograda, opštine Rakovica i JKP Beogradske pijace.

Prodavci koji imaju svoje tezge na miljakovačkom buvljaku nisu baš bili raspoloženi da idu pred kamere, ali su reporterki Euronews Srbija rekli da je dobro što je natkriven. Jedan od njih je rekao i da će za jedno godinu dana ili bar na proleće, znati odgovor na pitanje da li je zadovoljan što je buvljak premešten upravo na MIljakovac.

"Znači mi što je natkriveno, ali evo sad gledam, ovo nisu završili. Sve mi je mokro ovde, ja imam kese za usisivače, ne znam zašto još nisu sve završili", kaže jedan prodavac te dodaje da je na buvljaku na Novom Beogradu radio 20 godina i da je ovo sada velika promena.

Drugi prodavac sa kojim je reporterka Euronews Srbija razgovarala kaže da je na Novom Beogradu na buvljaku radio punih 28 godina.

"Videćemo da li će ljudi da se naviknu na ovu sada lokaciju. Naše je da budemo ovde, pa kako bude, bude, ako ne, idemo dalje", dodao je.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija