Društvo

Nakon oblačnog dana, uveče nas očekuje kiša: Od sutra temperaturni šok

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/01/2024

-

07:59

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Danas se očekuje više oblaka ali i toplije vreme nego juče. Međutim, u večernjim satima pripremite kišobrane, jer stiže promena vremena. Sutra se očekuje pravo prolećno vreme, dok će za vikend biti snega. Kasno poslepodne stiže promena vremena, koju će najaviti nešto jači vetar koji će danas duvati sa juga, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

"U Banatu će udari prelaziti 60 km/h i iz tog razloga Republički Hidrometeorološki Zavod Srbije je na ovom području uključio žuti meteoalarm. I ostalim predelima će biti prisutan alarm, ali zbog poledice. U Srbiji će danas biti prisutni jaki udari južnog vetra, koji su posledica velike razlike u vazdušnom pritisku", dodala je. 

S druge strane, dubok ciklon je iznad Norveške, a greben anticiklona prostire se iznad Turske i Gruzije. Stoga, vazduh sada duva od visokog ka niskom vazdušnom pritisku, odnosno sa juga.

Temperatura od 8 do 14 stepeni

"Zbog jakog vetra oblaci se kreću vrlo brzo, a njih će u narednim satima biti sve više, a prve kišne kapi očekuju se tek negde oko 19-20h. U Negotinskoj Krajini kiša će potom preći u susnežicu i sneg, a očekuje se da će se istok zemlje do jutra zabeleti", kaže.

Kako je dodala, na temperaturnom polju vidi se otopljenje, pa će danas u najtoplijem delu dana živa u termometru iznositi od 8 do 14 stepeni. 

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

S druge strane, u Negotinu danas ostaje hladno sa temperaturom do samo 3 stepena.

Pred nama vremenski rolerkoster

"Iako će biti toplije, osećaj hladnoće danas će pojačavati vetar koji će duvati pojačanim do jakim intezitetom. Najjači udari biće zabeleženi u Banatu, a slabljenje vetra očekuje se tek za dane vikenda", navela je Ćirković

U narednim danima, dodaje, očekuje nas pravi "vremenski rolerkoster". U četvrtak će biti toplo, pa će tempteratura ići i do 20 stepeni, dok se u petak i za dane vikenda očekuje da živa u termometru neće prelaziti dva do tri stepena.

"Novi talas snežnih padavina očekuje se od petka, ali u pitanju se male količine, ispod 10cm", kaže Ćirković, navodeći da će ga biti dovoljno da se zabeli, ali ne i za sankanje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija