Društvo

Danas oblačno, u pojedinim delovima biće i padavina: Kakvo nas vreme očekuje do kraja radne nedelje?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/01/2024

-

07:50

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Prvog radnog dan ove nedelje, očekuje nas temperatura do šest stepeni Celzijusovih, dok će u pojedinim delovima zemlje biti i padavina. Ipak, u narednim danima nas očekuje dosta sunca, slabiji jutarnji mraz i prijatna zimska dnevna temperatura, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.  

"Oblačni sistem u sklopu fronta još uvek nije napustio Srbiju, pa kišu u narednim satima mogu da očekuju stanovici centralne i južne Srbije", dodaje Ćirković, navodeći da je reč o manjoj količini, ispod 10 litara po metru kvadratom.

"Tokom većeg dela dana dominiraće oblaci, na srednjim i niskim visinama. Ti oblaci će, kao što sam napomenula, predelima južnije od Kragujevca doneti kišu, na planinama će, zbog niže temperature provejavati susnežica i sneg", dodala je.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti pretežno oblačno, ponegde na planinama provejavaće slab sneg.

Za razliku od tih delova, na severu zemlje će danas biti suvo i promenljivo oblačno.

Danas najtoplije na severu

Tokom većeg dela dana duvaće severozapadni vetar koji će uticati na dodatan osećaj hladnoće. Vetar će potom, u večernjim satima, okrenuti na južni, ističe Ćirković.

"Vetar će zajedno sa oblacima i mestimičnom kišom uticati na temperaturu, pa se očekuje da će se temperaturne vrednosti kretati od tri stepena na jugu do šest stepeni na severu zemlje", dodaje Ćirković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Kako kaže, najniža temperatura biće od minus tri do nula stepena Celzijusa. Uveče i tokom noći očekuje nas ponovo formiranje magle.

U petak kiša

Kako radna nedelja bude odmicala, očekuje nas toplije i stabilnije vreme, prognozira naša meteorološkinja Ćirković. 

Ona navodi da će jutarnji mrazevi iz dana u dan biti sve ređa pojava. 

U četvrtak posle podne na severu, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima očekuje nas naoblačenje sa slabom kišom, na visokim planinama sa slabim snegom. 

Pa ipak, ono što je važno pomenuti za ovu nedelju jeste prolazno naoblačenje koje će u petak Srbiji doneti kišu, nakon toga temperatura će nastaviti da raste.

Za vikend nas očekuje suvo vreme, uz kratkotrajno razvedravanje. U ponedeljak, petog februara, biće novo naoblačenje sa kišom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija