Planeta

Snežna "apokalipsa" na Sahalinu: Snimci junačkog poduhvata "pica fanatika" i tunela za izlaz iz kuće su hit na mrežama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/01/2024

-

13:03

Snežna "apokalipsa" na Sahalinu: Snimci junačkog poduhvata "pica fanatika" i tunela za izlaz iz kuće su hit na mrežama
Snežna "apokalipsa" na Sahalinu: Snimci junačkog poduhvata "pica fanatika" i tunela za izlaz iz kuće su hit na mrežama - Copyright Printskrin/Društvene mreže

veličina teksta

Aa Aa

Ostrvo Sahalin na dalekom istoku Rusije se ovih dana bori sa pravom snežnom apokalipsom, zbog koje je proglašeno i vanredno stanje i koja je odnela bar jedan život.

Iako je ovaj udaljeni i izolovani deo sveta navikao na oštre zime sa velikom količinom padavina, prizori koji dospevaju na društvene mreže su sve, samo ne uobičajeni.

Video koji je postao hit na Telegramu i VKontakte-u (ruskoj verziji Fejsbuka) prikazuje neverovatnu ljubav prema pici jednog od meštana Južnosahalinska. On je praktično plivao kroz dubok snežni nanos samo da bi stigao do picerije. Na njegovu žalost restoran je bio zatvoren, ali su ga zaposleni videli na snimku sigurnosne kamere i nagradili besplatnom picom, prenosi lokalni portal Podjem.

Na ostrvu je protekle nedelje palo sedam puta više snega od proseka za ovo doba godine, pa mediji prenose kako se ono na mapi sveta pretvorilo u "veliku belu mrlju".

Iako temperatura nije u "dubokom" minusu (oko -5 u subotu), građani se suočavaju sa jakim snežnim olujama i "planinama" snega koje prekrivaju kola na parkingu, a ponekad i ceo prvi sprat na kućama.

Kako izgleda život ispod nekoliko metara snega najbolje ilustruje video sa Telegrama na kojem se vidi kako od ulaznih vrata kreće uzani tunel, kojem se ne vidi izlaz, ali barem dopire svetlo sa površine.

Neki su iskoristili bele zidove ispred prozora da naprave improvizovane ukopane zamrzivače, pa su ih čak ukrašavali svetlima za jelku.

Korisnike društvenim mreža inspirisala je i priča o učiteljici jednog sirotišta koja se probila kroz snežnu oluju zato što su je, kako prenosi portal Baza "deca čekala".

Nažalost, nisu sve priče imale srećan ishod. Naime, jedan čovek je pronađen mrtav u svom zatrpanom automobilu, prenosi portal Podjem. Takođe je došlo do velikih poteškoća u snabdevanju prodavnica, dok je javni prevoz obustavljen.

U narednim danima očekuje se blagi porast temperature i smanjenje padavina u Južnosahalinsku, ali živa u termometru ipak neće prelaziti nulu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet