Društvo

Zaštitnik građana kontrolisao uslove u domu za decu ometenu u razvoju u Veterniku

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2021

-

14:39

Zaštitnik građana kontrolisao uslove u domu za decu ometenu u razvoju u Veterniku
Zaštitnik građana kontrolisao uslove u domu za decu ometenu u razvoju u Veterniku - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Zaštitnik građana bio je u nedelju u nenajavljenoj kontrolnoj poseti Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, gde je naišao na osoblje koje je postupilo profesionalno i pružilo maksimalnu saradnju timu kontrolora.

Kako je danas saopšteno, zaštitnik građana Zoran Pašalić sa saradnicima i lekarom sudske medicine Ðorđem Alempijevićem izvršio je detaljnu kontrolu uslova u kojima borave korisnici tog doma.

"Tokom posete obišli smo ustanovu i proveravali uslove smeštaja, režim zdravstvene zaštite i dnevnih aktivnosti, razgovarali smo sa zaposlenima, kao i sa korisnicima doma o načinu ostvarivanja njihovih prava. Takođe, izvršili smo uvid u relevantnu medicinsku dokumentaciju“, naveo je Pašalić nakon posete.

Dodao je da iako je poseta bila nenajavljena, prisutno osoblje postupalo je profesionalno i pružalo je maksimalnu saradnju timu Zaštitnika građana u obavljanju kontrole rada ustanove i uslova smeštaja korisnika.

Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku postoji gotovo pedeset godina, a danas u njemu boravi skoro 500 korisnika.

Preporuka za vas

Zaštitnik građana o slučaju bebe koju su roditelji ostavili u porodilištu: Rezultati DNK analize su bili tačni
Brnabić s članovima Radne grupe za bezbednost novinara: Tema od suštinske važnosti za budućnost naše zemlje

Komentari (0)

Srbija