Društvo

Đaci od sutra na "mini odmoru"- nastava ponovo počinje u ponedeljak 19. februara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/02/2024

-

09:24

Đaci od sutra na "mini odmoru"- nastava ponovo počinje u ponedeljak 19. februara
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Đaci u osnovnim i srednjim školama u Srbiji još danas su u školskim klupama, a zatim idu na "mini odmor" od četiri dana. Dan državnosti- Sretenje, obeležava se 15. i 16. februara i ti dani su neradni, a kako se na njih nadovezuje vikend đaci će imati predah od četiri dana. 

U školske klupe se ponovo vraćaju 19. februara. U drugom polugodištu imaće još jedan raspust- prolećni. Školskim kalendarom predviđeno je da prolećni raspust za đake u Vojvodini počne u četvrtak, 28. marta i završi se u sredu, 3. aprila. Za sve ostale učenike prolećni raspust počinje u ponedeljak 29. aprila, a završava se u ponedeljak, 6. maja. Spojeno sa vikendima đaci će imati pauzu od desetak dana. 

Učenici od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna 2024. godine, a završava se u petak, 30. avgusta 2024. godine. Za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, a završava se u petak, 30. avgusta 2024. godine.

Učenici i zaposleni u školi imaju pravo da ne pohađaju nastavu, odnosno da ne rade u dane sledećih verskih praznika, i to: pravoslavci – na prvi dan krsne slave, pripadnici islamske zajednice ‒ 10. aprila 2024. godine (na prvi dan Ramazanskog bajrama) i 16. juna 2024. godine (na prvi dan Kurbanskog bajrama), pripadnici jevrejske zajednice – 25. septembra 2023. godine (na prvi dan Jom Kipura).

Pripadnici verskih zajednica koje obeležavaju verske praznike po gregorijanskom kalendaru pripadnici verskih zajednica koje obeležavaju dane uskršnjih praznika po gregorijanskom i julijanskom kalendaru – počev od Velikog petka, zaključno sa drugim danom Uskrsa (katolici – od 29. marta do 1. aprila 2024. godine, pravoslavni od 3. do 6. maja 2024. godine).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija