Društvo

Nezgoda u rudniku CC-3 Mining u Boru: Deset radnika povređeno, nema životno ugroženih

Komentari

Autor: Tanjug

16/02/2024

-

16:46

Nezgoda u rudniku CC-3 Mining u Boru: Deset radnika povređeno, nema životno ugroženih
Nezgoda u rudniku CC-3 Mining u Boru: Deset radnika povređeno, nema životno ugroženih - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Desetoro radnika kompanije CC-3 Mining Construction iz Bora, prevezeno je kolima hitne pomoći do borske bolnice, nakon što je danas oko 11 sati, prilikom spuštanja u rudarsko okno došlo nezgode, saopšteno je iz te kompanije.

Kako se navodi, do nezgode došlo kada je prilikom spuštanja u okno, tzv. rudarska kibla u kojoj se nalazilo desetoro radnika, naglo zastala i da je zbog toga došlo do cimanja i tom prilikom nekoliko radnika je zadobilo povrede.

"Svih desetoro radnika je kolima hitne pomoći odmah prevezeno u borsku bolnicu na opservaciju i, prema rečima lekara, niko od njih nije životno ugrožen. Dvojica radnika, jedan sa zadobijenim povredama pršljenova i drugi sa otvorenim prelomom noge, su prema rečima lekara upućeni na dalje lečenje u ortopedske klinike", ističe se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Iz kompanije CC-3 Mining Construction, koja je podizvođač "Ziđin majninga", dodaju da će detalje nezgode utvrditi istraga.

Iz kompanije izražavaju iskreno žaljenje zbog nezgode koja se dogodila i dodaju da ona pokazuje da, bez obzira na svu pozornost i sprovedene mere bezbednosti, rudarska delatnost nažalost uvek sa sobom nosi rizik. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija