Društvo

Rektorka Univerziteta u Beogradu: Procenjujem da ćemo godinu početi kombinovanom nastavom

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2021

-

14:52

Rektorka Univerziteta u Beogradu: Procenjujem da ćemo godinu početi kombinovanom nastavom
Rektorat - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović kaže da će se pratiti situacija sa koronavirusom i u skladu sa tim definisati način održavanja nastave i ispita, ali da procenjuje da će sledeća školska godina početi kombinovanom nastavom.

"Okolnosti se menjaju iz nedelje u nedelju pa je teško unapred prognozirati. Ipak moja procena je da ćemo početi kombinovanom nastavom, kakvu smo imali i ove školske godine, a kasnije će se odlučivati u skladu sa situacijom", navodi ona za Tanjug.

Ističe da je pritom najvažnije da brucoši imaju redovnu nastavu, jer oni moraju da se uvedu u sistem visokog obrazovanja i na njih mora da se obrati najveća pažnja.

Kada je reč o ispitima koji predstoje pre početka sledeće školske godine, naglašava da će se kao što je Univerzitet u Beogradu i postupao od početka epidemije, oni odvijati uz poštovanje epidemioloških mera, kako bi se obezbedila sigurnost i za nastavnike i za studente.

Ranije danas, ministar prosvete Branko Ružić rekao je da se na odluku o modelu nastave čeka sednica Kriznog štaba, za koju očekuje da se održi u najskorijem roku, te će zaposleni u školama imati dovoljno vremena da se spreme za početak nastave.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija