Društvo

Nastavljeno dogašavanje požara na deponiji Vinča

Komentari

Autor: Tanjug

21/08/2021

-

22:29

Nastavljeno dogašavanje požara na deponiji Vinča
Nastavljeno dogašavanje požara na deponiji Vinča - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Na deponiji Vinča danas je nastavljeno dogašavanje požara, požar je i dalje dubinskog karaktera i skoro potpuno je lokalizovan, saopšteno je večeras iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata, objavljenog na osnovu izveštaja dobijenih od "Beo čiste energije", Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprava za vanredne situacije u Beogradu, za period od 8 do 20 časova, beli dim je prisutan u drastično manjoj meri.

Posle koordinacionog sastanka održanog u 9 časova, u vezi sa korišćenjem nasute zemlje koja se nalazi pored kompleksa deponije Vinče (sa buduće trase dalekovoda), dovoženju inertnog materijala su se priključili i JKP „Gradska čistoća“, JKP „Zelenilo Beograd“, JKP „Beograd-put“, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, kao i Sekretarijat za inspekcijske poslove.

Od Uprave za vanredne situacije u Beogradu, Sekretarijat je dobio izveštaj da je danas na prostoru gradske deponije "Vinča" angažovano jedno vatrogasno vozilo sa tri vatrogasca-spasioca.

Građanima se savetuje da ukoliko osete prisustvo dima u vazduhu zatvore prozore i izbegavaju boravak na otvorenom prostoru, navodi se u saopštenju koje je preneo Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija