Društvo

Gužve na graničnim prelazima za teretnjake, čeka se do 120 minuta

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2021

-

07:19

Gužve na graničnim prelazima za teretnjake, čeka se do 120 minuta
Gužve na graničnim prelazima za teretnjake, čeka se do 120 minuta - Copyright EPA/Zoltan Balogh

veličina teksta

Aa Aa

Zadržavanja na teretnim terminalima na graničnim prelazima u Srbiji su od 60 do 120 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Najduže se čeka na izlazu na prelazima Kelebija i Batrovci – po 120 minuta, dok su na prelazima Horgoš i Šid zadržavanja do 60 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, kao ni na naplatnim stanicama.

Veće gužve u gradovima

Kako se navodi, sabraćaj u Srbiji je na putevima umerenijeg inteziteta, ali je zato pojačan unutar gradova, u kojim je, u odnosu na jul i avgust, vožnja sporija i obavlja se na gradskim saobraćajnicama sa čestim i kraćim zastojima.

Unsplash

 

S obzirom na početak školske godine više je i pešaka na ulicama, ali je u saobraćaju povećan broj biciklista i motociklista. Zato je potrebno međusobno uvažavanje svih učesnika u saobraćaju, ali i vožnja sa poštovanjem svih saobraćajnih propisa, navodi se u saopštenju.

Radovi na putu Obrenovac-Ub i Ljig-Takovo

Na delu državnog puta I A reda broj 2, deonice Obrenovac - Ub i Ljig - Takovo danas će se u periodu od 7 do 15 časova izvoditi radovi na košenju razdelnog pojasa, zbog čega će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, u oba smera, saopštilo je JKP "Putevi Srbije".

Kako se navodi, radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija