Društvo

Petković: Porodice ubijenih od strane OVK zaslužuju istinu, a žrtve mir

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2021

-

12:26

Petković: Porodice ubijenih od strane OVK zaslužuju istinu, a žrtve mir
Petković: Porodice ubijenih od strane OVK zaslužuju istinu, a žrtve mir - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za Kim Petar Petković izjavio je danas da je dobro što će se otvoriti arhive tzv. OVK jer, kako je rekao, porodice zaslužuju istinu, a žrtve mir.

On je napisao to na svom Tviteru i podsetio da su na današnji dan pre tačno dve godine sahranjeni posmrtni ostaci petočlane porodice Šutaković - oca Nedeljka (63), majke Darinke (58) i tri maloletna sina Aleksandra (17), Ðorđa (15) i Radomana (10) koje su pripadnici UČK brutalno pogubili.

Oni su, naveo je, oteti 12. juna 1999. u Ðakovici, a njihovi posmrtni ostaci nađeni su u masovnoj grobnici na lokaciji "Bunker" čak 20 godina od otmice.

Dodao je, da je Komisija utvrdila da su ubijeni egzekucijom, a da su njihova tela sakrivena na deponiji da se nikada ne bi otkrila brutalna istina.

"Zbog Nedeljka, Darinke, Aleksandra, Ðorđa i Radomana moramo da saznamo istinu o svim nestalima. Zbog njih je dobro što će se otvoriti arhive UČK. ''Bunker'' je poslednja lokacija čiju je pretragu omogućila Priština i mi tražimo još 9 lokacija. Porodice zaslužuju istinu, a žrtve mir", napisao je Petković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija