Društvo

Vojvodinu u prvih sedam meseci posetilo 219.239 turista

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2021

-

12:35

Vojvodinu u prvih sedam meseci posetilo 219.239 turista
Novi Sad - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Broj turista koji su posetili vojvođanske turističke destinacije, u periodu od januara do kraja jula ove godine, porastao je za 61,5 odsto u odnosu na isti period lani, objavila je Turistička organizacija Vojvodine.

Odmor u Vojvodini je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, provelo 219.239 ljudi.

Broj dolazaka domacih turista u istom periodu iznosio je 151.800, što predstavlja povećanje u iznosu od 59,9 odsto, dok je broj dolazaka stranih turista iznosio 67.439, što je 66,3 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Banja Vrdnik, Novi Sad i Subotica su najprimamljivije destinacije za domaće i strane turiste, gde je zabeležen porast u broju posetilaca i do 127 odsto, dok je broj noćenja u Vrdniku povećan za 91 odsto.

Turistička organizacija Vojvodine u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam učestvovaće, piše na portalu, u periodu od 18. do 24. septembra na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, gde će predstaviti raznovrsne sadržaje koje nudi "dinamična" ravnica na severu Srbije.

Akcenat ovogodišnjeg izlaganja na sajmu biće na gastronomskim specijalitetima i proizvodima koji se spremaju kao zimske zalihe, te će ljubiteljima gastronomije biti ponuđeni kompoti, dzemovi turšija i različite prerađevine paprike i paradaiza.

Takođe, Turistička organizacija Vojvodine uskoro pokreće preko društvenih mreža kampanju "Vojvođansko selo", kojom će se promovisati seoski turizam ovog kraja.

Turistima koji se odluče za ovakav vid odmora u ponudi su čari prirode i gastronomski specijaliteti, kao i tradicionalni običaji i zanati karakteristični za seoska naselja Vojvodine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija