Društvo

Ministarstvo pravde: Poseta evaluacionog tima GREKO i nastavak saradnje u borbi protiv korupcije

Komentari

Autor: Fonet

11/09/2021

-

15:49

Ministarstvo pravde: Poseta evaluacionog tima GREKO i nastavak saradnje u borbi protiv korupcije
Ministarstvo pravde: Poseta evaluacionog tima GREKO i nastavak saradnje u borbi protiv korupcije - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da će nastaviti saradnju na međunarodnom nivou u borbi protiv korupcije, kontinuirano graditi kapacitete i promovisati kulturu koja stvara nepovoljne uslove za sve sklone korupciji, bez obzira na lični status, onemogućujući im da uživaju neopravdani prosperitet i ugled u društvu.

U saopštenju se navodi da su od 6. do 10. septembra u Srbiji boravili članovi evaluacionog tima Grupe država protiv korupcije (GREKO), koji se odnosi na sprečavanje korupcije i unapređenje integriteta u centralnim vladama i organima za sprovođenje zakona. 

Tokom posete evaluacioni tim GREKO imao je priliku da se sastane sa brojnim relevantnim državnim organima, institucijama, nezavisnim agencijama, predstavnicima civilnog društva, međunarodnim organizacijama i medijima.  

Predstavnici Srbije zahvalili su radnom telu Saveta Evrope na mogućnosti da sarađuju u pronalaženju optimalnih rešenja za Srbiju, naročito imajući u vidu da je korupcija faktor koji najviše remeti prosperitet svakog društva, budući da podriva demokratske vrednosti i vladavinu prava, ugrožava bezbednost građana i otežava rast i razvoj već dovoljno oslabljene svetske ekonomije, koja se i dalje suočava sa pandemijom kovid-19. 

Vlada Srbije i njeni članovi su odlučni da svojim primerom i savesnim postupanjem pošalju snažnu poruku, apelujući na sve državne organe da u okviru svojih nadležnosti preduzimaju neophodne radnje u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, navelo je Ministarstvo. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija