Društvo

Na granicama i dalje gužve za teretnjake, na Kelebiji i Batrovcima čekaju i po dva sata

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2021

-

19:20

Na granicama i dalje gužve za teretnjake, na Kelebiji i Batrovcima čekaju i po dva sata
Na granicama i dalje gužve za teretnjake, na Kelebiji i Batrovcima čekaju i po dva sata - Copyright Tanjug/Uprava carina

veličina teksta

Aa Aa

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama, a prema informacijama Uprave granične Policije dobijenim u 17.15 časova putnička vozila čekaju na prelazu Gradina pola sata. Međutim, teretna vozila se i dalje zadržavaju nešto duže od putničkih na graničnim prelazima, pa ona na Horgošu i Šidu čekaju 90 minuta, a na Kelebiji i Batrovcima 120 minuta.

Van gradova intenzitet saobraćaja je umeren s obzirom da je turistička sezona u završnoj fazi i poslednjih dana primetan je manji broj vozila sa stranim registarskim oznakama koja prolaze kroz našu zemlju, navodi Automoto savez (AMSS) u izveštaju o stanju na putevima i graničnim prelazima.

Usporenu vožnju AMSS očekuje samo na mestima gde se izvode radovi pa je zato vozačima potrebna dodatna pažnja, s obzirom na aktuelne i privremene izmene u saobraćaju.

Izmene saobraćaja zbog radova na putevima 

Sutra će se tako od 7 do 17 časova zbog radova na deonici petlja Beška - naplatna stanica Novi Sad jug u smeru ka Novom Sadu saobraćaj odvijati preticajnom trakom, dok će vozna traka biti zatvorena.

Od danas je na snazi izmena u režimu odvijanja saobraćaja na delu autoputa Niš-Dimitrovgrad u tunelu Sarlah, zbog čega je zatvorena leva tunelska cev, dok se saobraćaj odvija dvosmerno u desnoj cevi tunela od Niša ka Dimitrovgradu.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Od danas je takođe na je snazi izmena u režimu saobraćaja u tuneku Bancarevo na delu autoputa Niš-Dimitrovgrad, pa je za saobraćaj zatvorena leva tunelska cev, dok se on odvija dvosmerno u desnoj cevi tunela od Niša ka Dimitrovgradu.


Od danas do do petka biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza na delu auto-puta u zoni petlje Smederevo i zoni petlje Požarevac. Tokom izvođenja radova u smeru Beograd - Niš za saobraćaj će biti zatvorene preticajna i vozna traka, a vozila će moći da koriste preticajnu traku suprotnog smera i desnu, zaustavnu traku u smeru kretanja.

U smeru Niš-Beograd za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka, dok će se saobraćaj odvijati voznom i zaustavnom trakom.

Neophodna je opreznija vožnja pri kretanju zaustavnim trakama u zonama izlivnih i ulivnih traka petlje Smederevo i petlje Požarevac, upozorava AMSS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija