Društvo

Pad temeperature, kiša i oblaci: Osetno zahlađenje za vikend

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/09/2021

-

07:23

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nakon jučerašnjih 33-34 stepena Celzijusa, danas oblaci, kiša i vrlo blagi pad temperature. Osetno će zahladneti tek kad oblaci prođu, a to će biti za dane vikenda, kaže urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Lazarević.

"Nakon dugog stabilnog perioda, sinoptička situacija se polako menja. Sa severa, iz pravca Nemačke spušta se ciklon na čijem prednjem delu se nalazi hladan front", kaže ona i objašnjava da njegov dolazak će se najpre osetiti po vetru.

"Nakon vetra, oblaka će biti sve više a posle podne, kao posledicu nestabilne atmosfere, očekujemo kratkotrajne pljuskove, kišu i grmljavinu", kaže Lazarević.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Kako ističe, najavljene padavine ovog puta neće biti obilne, a razlog tome biće relativno suva vazdušna masa koja stiže sa severa.

"Sa dolaskom oblaka vetar će biti u skretanju sa južnog na jak severni, pa možemo da očekujemo da će danas biti prilično vetrovito", rekla je ona.

Maksimalna temperatura biće nešto niža nego juče i kretaće se od 25 na severu do 32 na stepena Celzijusa na jugoistoku.

"Vrhunac ove promene osetiće se za dane vikenda kada će temperatura u pojednim mestima biti u padu za čak 10 stepeni", kaže Lazarević i dodaje da će padavine biti sve slabije i ređe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija