Društvo

Vesić o sednici Kriznog štaba: Očekujem da se radno vreme lokala produži

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2021

-

13:41

Vesić o sednici Kriznog štaba: Očekujem da se radno vreme lokala produži
Vesić o sednici Kriznog štaba: Očekujem da se radno vreme lokala produži - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Grad Beograd će na sledećoj sednici Kriznog štaba tražiti da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata do ponoći, možda i do jedan sat posle ponoći, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Mislim da raspoloženje u Kriznom štabu za to sada postoji, imajući u vidu izjave lekara koje su u tom pravcu. S tim u vezi, mislim da ćemo doneti odluku i produžiti radno vreme", rekao je Vesić.

Gostujući na TV Pink, on je kazao da se očekuje da će od 21. juna početi da se organizuju koncerti, svadbe i drugi događaji.

"Najavljeno je da će to biti moguće, ako pređemo 50 odsto vakcinisanih. Beograd će preći 50 odsto vakcinisanih, a nadam se da će do tada i cela Srbija uspeti da dostigne taj broj", rekao je Vesić.

Naveo je da je na Tašmajdanu za jul, avgust i septembar već zakazano 17 koncerata koji će, dodao je, biti održani u zavisnosti od toga kakva u tom trenutku bude epidemiološka situacija.

"Pripremili smo veliki projekat 'Beograd živi' u okviru koga ćemo u okviru BELEF-a od 15. juna do 15. jula imati 46 predstava na otvorenom prostoru - ulicama, trgovima...Osim toga, u okviru Beogradskih letnjih noći biće održano 50 koncerata od 15. jula do 15. avgusta takođe na otvorenim prostorima, a pripremamo i dečji program na Trgu republike", rekao je Vesić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija