Društvo

Preporuka Ministarstva prosvete: I nastava na fakultetima da počne uz himnu "Bože pravde"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/09/2021

-

14:18

Preporuka Ministarstva prosvete: I nastava na fakultetima da počne  uz himnu "Bože pravde"
Preporuka Ministarstva prosvete: I nastava na fakultetima da počne uz himnu "Bože pravde" - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preporučilo je svim visokoškolskim ustanovama, da nastava u novoj akademskoj godini počne izvođenjem himne Srbije "Bože pravde".

"Na ovaj način studenti grade i poštovanje prema državi u kojoj žive i svojoj naciji i razvijaju osećaj zajedništva i pripadnosti društvenoj zajednici", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete. Ističu da je predlog došao od Studentske konferencije univerziteta Srbije - SKONUS.

Intoniranje himne visokoškolske ustanove mogu da izvedu putem razglasa, računara, muzičkog ili telefonskog uređaja, odnosno pevanjem, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

"Temelji budućnosti naše države i društva zasnovani su na obrazovanju i zbog toga je ono državni prioritet i dostupno svima. Pozivamo sve studente i nastavno osoblje da tu priliku u najvećoj mogućoj meri koriste, da uvek imaju na umu izuzetne vrednosti saznavanja i stvaranja, kao i to da se od svakog pojedinca, studenta i nastavnika, očekuje da pruži svoj lični doprinos u korist društvene zajednice", navode u Ministarstvu.

Inače, prvi put ove godine nastava u školama 1. septembra počela je izvođenjem himne "Bože pravde" 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija