Društvo

Poslednja nedelja u septembru najavljuje promenu vremena - danas oblačno i toplo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/09/2021

-

07:21

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nakon letnjeg vikenda sa suncem i temperaturom koja je dostizala do 31 stepen Celzijusa, nova radna nedelja, poslednja u septembru, donosi nam postepenu promenu vremena, rekla je urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević.

"Danas će biti malo prijatnije nego za dane vikenda, ali i dalje toplo za drugu polovinu septembra. Anticiklon koji nam je obezbeđivao vedro nebo, kreće da slabi, pa će se ka Srbiji otvoriti put kišonosnih oblaka", rekla je Lazarević.

Kako kaže, kiša je danas izvesna, i upozorava da će zbog Saharskog peska biti žute boje koji je tokom vikenda stigao sa južnim vetrom. 

"Ukoliko ste planirali da operete prozore ili automobile, najbolje da sačekate", savetuje Lazarević.

U danu pred nama promenljivo oblačno, uz povremenu slabu kišu. Padavine će uglavnom biti rezervisane za severne predele, sevenije od Save i Dunava.

"Na planinama zapadne Srbije može i zagrmeti, a u celoj zemlji može da nas očekuje nešto prijatnije jutro", dodaje ona i kaže da i pored toga što će danas povremeno biti kiše, dan će biti topao. 

"Najviša dnevna temperatura kretaće se od 26 stepeni Celzijusa u Vojvodini do 30 stepeni na jugoistoku Srbije", kaže ona i dodaje da će u narednim satima vetar biti u skretanju sa južnog na severni i severozapadni.

Četvrtak najhladniji dan u nedelji

Narednih dana ostaje nestabilno uz postepen pad temperature. 

"Najhladniji dan u ovoj sedmici biće poslednji dan septembra, četvrtak, kada će se živa u termometru spustiti ispod 20 stepeni Celzijusa, što je vrednost ispod proseka za kraj septembra i početak oktobra", rekla je Lazarević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija