Društvo

Smena oblaka i sunca, toplije tek krajem sedmice: Danas do 20 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/09/2021

-

07:26

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Poslednji dan leta obeležiće smena oblaka i sunca i temperatura koja neće prelaziti 20 stepeni Celzijusa, kaže urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Lazarević.

Kako je objasnila, zahlađenje koje je juče krajem dana stiglo i do najjužnijih delova zemlje uticaće na to da temperatura gotovo svuda bude ujednačena.

"Kiše će u većem delu zemlje neće biti. Moguća je samo južnije od Kragujevca i to uglavnom u brdsko planinskim predelima. Dan pred nama će biti svež za ovo doba godine", kaže Lazarevć.

Najviša dnevna temperatura kretaće se od 18 do 20 stepeni Celzijusa. Lazarević kaže da će malo prijatnije biti u Negotinskoj i Timočkoj Krajini gde je jedino moguće očkivati temperaturu nešto iznad najavljenih 20 stepeni. 

"Tokom većeg dela dana biće mirno, uz slab do umeren vetar severnog do severozapadnog pravca. Prvi dan jeseni obeležiće sveže, hladno, vetrovito i kišovito vreme. Od četvrtka očekujemo stabilizaciju", kaže Lazarević. 

Prijatnije u drugoj polovini nedelje

Stabilniji dani sa maglovitim jutrima očekuju nas u drugoj polovini sedmice. Prema najavama, kiše će biti još sutra, a od četvrtka znatno toplije i prijatnije vreme.

"Dani će biti suvi i sve prijatniji i topliji. Najtopliji deo nedelje biće vikend kada će temperatura preći 25 stepeni", kaže Lazarević.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija