Društvo

Na severu hladnije, jug ponovo najtopliji - temperatura ispod 20 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/09/2021

-

08:22

Na severu hladnije, jug ponovo najtopliji - temperatura ispod 20 stepeni
Na severu hladnije, jug ponovo najtopliji - temperatura ispod 20 stepeni - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Poslednje letnje dane obeležiće jesenje kiše i nešto svežije vreme, sa temperaturom ispod proseka za drugu dekadu septembra. Danas će u većini naših gradova temperatura biti ispod 20 stepeni Celzijusa, kaže urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević. 

"Ciklon i hladan front koji se premeštaju u našoj neposrednoj blizini usloviće svež, tmuran i kišovit dan. Najviše padavina biće na severu, dok će južnije od glavnog grada padavine biti povremene i lokalne u vidu kratkotrajnih pljuskova praćenih i grmljavinama", kaže Lazarević i dodaje da će jedino na jugoistoku povremeno u toku prepodneva biti i sunčanih intervala.

"Najviša dnevna temperatura kretaće se od 16 stepeni u Vojvodini do 28 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije, dok će se pravac vetra razlikovati od mesta do mesta. U većem delu zemlje duvaće umeren do pojačan severac, dok će u južnim predelima i dalje biti dominatno strujanje vazduha iz kužnog kvadranta", dodaje Lazarević.

Kaže da će prvi deo nedelje obeležiti promenljivo oblačno i sveže vreme, dok će od srede biti više sunca i ujednačena temperatura koja će se kretati oko 20 stepeni Celzijusa, dok će jutra biti znatno sveža sa temperaturom oko 10 stepeni.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija