Društvo

Pred nama pravi jesenji dan: Osetan pad temperature, oblačno i sa povremenom kišom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/09/2021

-

07:21

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Današnji dan obeležiće prohladno, oblačno i kišovito vreme, rekla je urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević.

Ona je dodala da će jesen za stanovnike severne polulopte početi danas u 21.21 sat i trajaće do 21. decembra. Kako kaže, današnji dan će upravo biti u znaku ovog godišnjeg doba - prohladan i tmuran. 

"Prava jesen stigla nam je sa hladnim frontom sa severa. Pad temperature biće osetan, za oko pet stepeni. Kiše će biti ali ne u obilnoj količini. Padavine će danas biti povremene i lokalne i biće ih u drugom delu dana", rekla je Lazarević, dodavši da će maksimalna temperatura odgovarati kasnoj jeseni. 

E-Stock/Dušan Milenković

 

"U najtoplijem delu dana najviša dnevna temperatura kolebaće se oko 14-15 stepeni Celzijusa. Negotinska Krajina i danas će biti najtopliji deo Srbije sa maksimalnom dnevnom do 17 stepeni", dodaje Lazarević.

Kaže da će na osećaj svežine povremeno uticati i severni vetar koji će pri samom prolasku fronta duvati umerenim do pojačanim intezitetom.

"Relativno sveže zadržaće se i sutra, zatim od petka ulazimo u topliji i stabilniji period sa puno sunčanih intervala i temperaturom iznad 20, pa i 25 stepeni", kaže Lazarević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija