Društvo

Stiže prva osetna promena vremena: Spuštaju se kišonosni oblaci, temperatura znatno niža

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/09/2021

-

07:32

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što smo juče uživali u pravom letnjem danu i temperaturi od 30 stepeni Celzijusa, stiže nam prva osetna promena vremena ove jeseni. U pojednim mestima danas svežije i za do 10 stepeni Celzijusa u odnosu na juče, rekla je urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević.

"Sa severozapada se spuštaju kišonosni oblaci, iza njih ide osetno hladniji vazduh koji prati i pojačan severozapadni vetar. U satima pred nama slaba kiša padaće povremeno u severnim i zapadnim predelima, a kasnije će se kišonosna zona proširiti i na centralne predele kao i na krajnji jug", kaže Lazarević.

Tanjug/Zoran Žestić

 

U brdsko planinskim predelima padavine mogu biti i u vidu kratkotrajnih pljuskova, ali se ne očekuju veće količine.

"Nakon prijatnog jutra, dan će biti svež, naročito ako se poredi sa jučerašnjim. Maksimalna dnevna danas biće u intervalu od 21 do 23 stepena Celzijusa", kaže ona.

Tokom većeg dela dana duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar, koji će u košavskom području povremeno imati i jake udare.

Od petka razvedravanje

Lazarević kaže da će slaba i povremena kiša padati do petka, kada će krenuti polako da se razvedrava.

"Temperatura će na prelazu u oktobar biti u blagom padu. Najhladniji dan biće četvrtak sa temperaturom ispod 20 stepeni Celzijusa. Nakon toga, ponovo nam stiže otopljenje blago i postepeno. Vrednosti temperature ponovo će se vratiti u okvire višegodišnjeg proseka", rekla je Lazarević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija