Društvo

Kišovit i oblačan dan pred nama: Krajem nedelje opet toplije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/09/2021

-

07:28

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pod utucajem hladnog fronta sa severozapada, u naredna dva dana biće sveže sa temperaturom ispod proseka za ovo doba godine, rekla je urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević.

"Dan pred nama biće hladniji u odnosu na jučerašnji, ali svakako kada izlazite iz kuće ponesite i kišobrane. Kiše će biti povremeno, i to uglavnom slabo i prolazno", kaže Lazarević.

Tanjug/AP/Victoria Jones

 

Kako dodaje, u narednim satima nebo iznad Srbije biće prošarano oblacima, povremeno će biti kraćih sunčanih intervala ali i kiše.

"Iznad naših predela cirkulisaće svež vazduh, zato će maksimalna temperatura biti niža nego juče. Od 20 do 23 stepena Celzijusa", kaže Lazarević.

Dodaje da će sutrašnji dan biti najsvežiji ove nedelje, kao i da nam slede nešto topliji dani od petka, ali kako ističe, to će kratko trajati.

"Već od petka sledi blago otopljenje koje će pratiti i razvedravanje. Po svemu sudeći, biće to stabilizacija kratkog daha. Gledajući najsavremenije prognostičke modele, već oko 6. oktobra stiže nam novo pogoršanje koje bi moglo doneti obilnije padavine", kaže Lazarević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija