Društvo

Najhladniji dan ove sedmice, temperatura ispod proseka: Od petka opet malo toplije

Komentari

Autor: Euornews Srbija

30/09/2021

-

07:21

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama je najsvežiji dan u ovoj nedelji. Najhladnije će biti na severu Srbije gde će se temperatura spustiti na 16 stepeni Celzijusa, rekla je urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević.

"Oblačni sistem koji je juče donosio slabe, povremene padavine premešta se dalje ka istoku u pravcu Rumunije i Bugarske. Kiša će danas, isto kao i juče, biti slaba i povremena. Mnoga mesta ostaće i suva", kaže Lazarević.

Današnja maksimalna temperatura ostaće ispod proseka za ovo doba godine i kretaće se od 16 stepeni u Vojvodini do 20 stepeni Celzijusa na jugu i jugoistoku. Košava će oslabiti danas, a od podneva jugoistočni vetar zameniće severni i severoistočni.

"Naredni dani donose nam razvedravanje i povratak, gotovo letnjih dana. Sunca će biti mnogo više nego oblaka, a temperatura će u najtoplijem delu prelaziti i 25 stepeni Celzijusa", dodaje Lazarević.

Ona kaže da nas promena vremena, sudeći po trenutnoj prognozi, očekuje između 5. i 6. oktobra. Tada se očkekuje, kaže, i osetno zahlađenje, a izlazi iz prognostičkih modela najavljuju i obilnije padavine za pojedina mesta, uglavnom na zapadu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija