Društvo

Šekler: Izašao bih iz Kriznog štaba da sam njegov deo

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Prva

06/10/2021

-

14:00

Šekler: Izašao bih iz Kriznog štaba da sam njegov deo
Šekler: Izašao bih iz Kriznog štaba da sam njegov deo - Copyright Prinstcreen YouTube/Televizija Forum; pixabay.com

veličina teksta

Aa Aa

Virusolog Milanko Šekler kaže da bi on lično izašao iz Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona da je član tog tela i da "ne razume" kolege iz medicinskog dela koje to do sada nisu učinile.

"Ja bih iz Kriznog štaba izašao već sto puta. Čini mi se da je ponižavajuće da svi oni imaju jedno mišljenje i da ga brane od ekonomskog dela Kriznog štaba. Ekonomski deo Kriznog štaba treba da obezbedi novac da se sprovode stručne odluke medicinskog dela. Ako to ne mogu, onda se dovede drugi ekonomski deo koji može da sprovede ono što se mora", naveo je on.

Šekler je za TV Prva dodao da je svima odavno jasno da je vakcinacija važna i da mora da se stimuliše. Na konstataciju novinara da je stimulisana, Šekler je odgovorio:

"Šta je stimulisana, da vam podelim dve, tri crvene za vakcinaciju? Može i tako na jedan deo stanovništva. Međutim, morate da imate paletu mera stimulativnih- recimo, mobilni punkt za vakcinaciju ispred stadiona i da se kaže plaćate testiranje ili se vakcinišete", rekao je Šekler.

Naveo je da su mogla velika preduzeća poput Pošte, ali i MUP-a da se dogovore sa operaterima i da mobilni telefoni budu stimulacija za vakcinaciju.

"Ceo svet izmišlja pakete mera. Govorio sam da bi bilo dobro da neko ko je odveo 10 ljudi na vakcinaciju da se stimuliše. Šta je falilo da se svake nedelje organizuje lutrija za vakcinisane od pet miliona dinara", naveo je on.

Ističe da je devet milijardi dinara potrošeno kaka bi svi vakcinisani dobili po 3.000 dinara, a da bi za lutriju od pet miliona nedeljno za godinu dana bilo potrošeno 240 miliona dinara. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija