Društvo

Radojičić: Počela izgradnja Tiršove dva

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTS

20/10/2021

-

09:48

Radojičić: Počela izgradnja Tiršove dva
Zoran Radojičić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je da je počela izgradnja nove dečje bolnice Tiršova dva, te istakao da se i u večernjim satima vredno radi na ovom gradilištu.

"Počeli su radovi na iskopnoj jami, tender je završen. Кada je 1936. godine građena prva dečja klinika, jedan od glavnih razloga bila je briga o javnom zdravlju dece, a to pitanje je aktuelno i danas", rekao je gradonačelnik za RTS.

Кako je naglasio, vrednost radova prve faze izgradnje nove dečje bolnice iznosi 6,2 miliona dinara.

"Prva faza izgradnje će trajati 210 dana. Nova pristupna saobraćajnica do auto-puta će biti duga 365 metara. Кada radovi na klinici budu završeni, do nje će biti moguće doći direktno s auto-puta, a biće izgrađen i veliki broj novih parking-mesta", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da je zahvaljujući stabilnoj ekonomskoj situaciji država u mogućnosti da podrži ovako velike i značajne projekte.

"Za vreme kralja Petra II i kraljice Marije, kada je 1936. godine građena prva dečja klinika, to je bio najznačajniji događaj u Evropi. Nadam se da ćemo i sada uspeti da dostignemo nivo da naša dečja medicina sa ovom bolnicom bude na vrhu evropskog i regionalnog zdravstvenog sistema", zaključio je gradonačelnik Beograda.

Komentari (0)

Srbija