Društvo

U Beogradu nova četiri punkta za vakcinaciju i testiranje na koronavirus

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/11/2021

-

09:30

U Beogradu nova četiri punkta za vakcinaciju i testiranje na koronavirus
Tanjug/Tara Radovanović - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Na sinoć održanoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije doneta je odluka o otvaranju novih punktova za vakcinaciju i testiranje na virus korona u Beogradu. Gradonačelnik Beograda i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije dr Zoran Radojičić rekao je da je odluka donesena zbog teže epidemiološke situacije.

"Prilagođavajući se i brzo delujući u novonastaloj, znatno težoj epidemiološkoj situaciji, odlučili smo da Beograđanima na još četiri lokacije u gradu omogućimo vakcinisanje prvom, drugom i trećom dozom vakcine" rekao je Radojičić.

Punktovi će biti postavljeni na sledećim lokacijama: Beo šoping centar u Ulici Vojislava Ilića 141, IKEA SRBIJA u Ulici Astrid Lindgren 11, Tržni centar "Rajićeva" u Knez Mihailovoj 54, kao i Tržni centar "Stadion" u Zaplanjskoj 32.

"Pored ova četiri nova vakcinalna punkta, odlučili smo i da ćemo izvršiti postavku četiri mobilna punkta kontejnerskog tipa, na otvorenom, za potrebe testiranja stanovništva na virus korona", dodao je gradonačelnik Beograda.

Kako je naveo, ovi punktovi će biti stavljeni na raspolaganje referentnim državnim zdravstvenim ustanovama i zavodima, odnosno Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju i Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd.

"Jasno je da se situacija s pandemijom virusa korona vrlo brzo menja i mi je naravno redovno pratimo. Na nama je velika odgovornost da se postaramo da u najvećoj mogućoj meri zaštitimo zdravlje naših ljudi, što ovim novim merama i činimo", zaključio je Radojičić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija