Društvo

Danas u Srbiji sunčano i vetrovito, košava raščišćava vazduh

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/11/2021

-

07:37

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Danas će u Srbiji biti pretežno sunčano, ali vetrovito, sa maksimalnom temperaturom do 10 stepeni Celzijusa.

Magle je ovog jutra bilo u dolinama i kotlinama na zapadu i jugozapadu zemlje, a niska oblačnost zabeležena je na planinama. Temperatura će biti slična jučerašnjoj, minimalna od dva do šest stepeni, a maksimalna oko 10-tog podeljka, navodi meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Jak vetar će imati efekat hlađenja, pa će subjektivni osećaj biti da je hladnije od izmerenih vrednosti. Vetar će u košavskom području duvati jakim i povremeno olujnim intenzitetom, a njegovo slabljenje očekuje se u večernjim satima.

Anticiklon sa severoistoka danas će biti nešto bliže našoj zemlji nego prethodnih dana, a to će činiti da vetar bude u pojačanju, te se očekuju i olujni udari vetra. Situacija sa pojačanim vetrom pogoduje smanjenju zagađenosti, pa će nešto zagađeniji vazduh biti samo na jugozapadu zemlje, gde će vetar duvati slabijim intenzitetom.

Nebo će danas biti prekriveno oblacima samo u Timočkoj Krajini, gde će kasnije tokom dana padati sitna sipeća kiša. U ostatku zemlje malo do umereno oblačno, a samo će na krajnjem severu biti vedro tokom celog dana.

Košava će duvati još sutra, a već u četvrtak vetar menja svoj pravac na severozapadni što će naznačiti prolazak hladnog fronta preko naše zemlje. Ovaj oslabljeni front doneće nam naoblačenje i slabe mestimične padavine, ali ne i osetnije zahlađenje, te će u četvrtak i petak biti za svega nekoliko stepeni svežije nego danas.



 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija