Društvo

U Srbiji danas malo više oblaka, sledi kratkotrajna promena vremena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/11/2021

-

07:30

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji se danas očekuje nešto više oblaka nego prethodnih dana, što će biti najava da nam se približava hladan front i kratkotrajna promena vremena. Maksimalna dnevna temperatura biće do 13 stepeni Celzijusovih.

Vreme će biti promenljivo oblačno, ali će u većem delu zemlje biti suvo, dok se slaba sipeća kiša očekuje samo u višim planinskim predelima na jugozapadu Srbije, navodi meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Dnevna, ali i jutarnja temperatura se neće bitnije razlikovati u odnosu na prethodne dane - minimalna od 0 do 6 stepeni, a maksimalna dnevna oko 13 u Nišu i Kragujevcu. U ostalim mestima za stepen, dva svežije.

Košava će još danas duvati umerenim i povremeno pojačanim intenzitetom. Već tokom noći vetar počinje da duva iz pravca severozapada, što će naznačiti prolazak hladnog fronta. Zbog vetra, u Banatu je na snazi žuti meteoalarm, dok je ovaj stepen u zapadnoj, jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji proglašen zbog magle.

Takođe, ciklon sa Atlantika postepeno se približava evropskom kontinentu i sa sobom donosi naoblačenje i nešto svežiju vazdušnu masu. Do naše zemlje već sutra stiže oslabljen front, koji će nam doneti naoblačenje i slabe padavine, ali ne i osetnije zahlađenje.

U četvrtak nas očekuje oblačno i prohladno vreme, koje će se zadržati do vikenda. Slabe kiše i susnežice biće samo na planinama, dok će u ostatku zemlje biti suvo, ali tmurno. Vetar će duvati umerenim i povremeno pojačanim intenzitetom iz pravca severozapada. Subjektivni osećaj temperature će biti da je hladnije od izmerenih vrednosti jer ovaj vetar ima efekat hlađenja.

Temperatura će do vikenda biti oko 9 stepeni, a u subotu i nedelju opet ćemo biti pod uticajem polja visokog vazdušnog pritiska usled čega će doći do delimičnog razvedravanja i blagog otopljenja.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija