Društvo

Korona presek: Pad u broju obolelih, preminulo 59 ljudi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/11/2021

-

15:00

Korona presek: Pad u broju obolelih, preminulo 59 ljudi
Korona presek: Pad u broju obolelih, preminulo 59 ljudi - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Prema zvaničnim podacima u Srbiji je u poslednja 24 sata testirano 9.840 osoba, od čega je pozitivno njih 2.081. Preminula je 59 ljudi.

Na bolničkom lečenju je 5.891 osoba, dok je na respiratoru 218 pacijenata.

Podsetimo u Srbiji je juče testirano 14.051 osoba, od čega je pozitivno bilo njih 2.648, dok je preminula je 51 osoba.

Inače, zamenik direktora KC Niš dr Radmilo Janović ne očekuje smirivanje situacije sa virusom korona pre ranog proleća i navodi da ćemo imati produženi zimski talas koji će da traje sve do marta.

On je za TV Prva naveo da se smanjuje broj novozaraženih, da se vidi diskretno olakšanje, ali da su jedinice intenzivne nege i dalje pune.

Dodaje da nije realno očekivati da se kapljična infekcija zaustavi tokom zime.

"Sličnu situaciju smo imali i prošle godine, kada je krajem januara krenula druga grba trećeg talasa. Za očekivati je da će se to i sada desiti", naveo je on.

Smatra da nije realno očekivati smirivanje situacije pre ranog proleća i podseća da je prošle godine smirivanje počelo u aprilu.

"Mi idemo ispred drugih i ono sa čim smo se suočili krajem avgusta sada se suočava ostala Evropa. Bilo bi dobro da smo izvukli pouke, da se smanjenje broja zaraženih iskoristi za vakcinaciju", naveo je on.

Smatra da epidemijska situacija oko Nove godine neće biti toliko dobra da bi mogli da se organizuju skupovi na trgovima. 

Ukazao je i na trenutnu situaciju u zemljama Zapadne Evrope i odlučnost njihovih vlada da zaštite javno zdravlje restriktivnim merama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija