Društvo

Obuka budućih podoficira Vojske Srbije na poligonu Peskovi kod Požarevca

Komentari

Autor: Tanjug

06/12/2021

-

23:53

Obuka budućih podoficira Vojske Srbije na poligonu Peskovi kod Požarevca
Obuka budućih podoficira Vojske Srbije na poligonu Peskovi kod Požarevca - Copyright Vojska Srbije/ vs.rs

veličina teksta

Aa Aa

Na poligonu Peskovi kod Požarevca, u toku je obuka u terenskim uslovima polaznika 32. Liderskog kursa koji se realizuje u Centru za obuku i usavršavanje podoficira Narednik Milunka Savić, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Za osam nedelja, koliko ovaj kurs traje, vojnici se osposobljavaju da pravilno, sigurno i efikasno komanduju grupom, poslugom, posadom ili timom u svim borbenim uslovima i da obavljaju zadatke iz nadležnosti zamenika komandira odeljenja u miru i ratu.

Iz Ministarstva odbrane navode da su programom obuke obuhvaćeni i teorijski i praktični sadržaji iz različitih oblasti, kao što su liderstvo, vojni propisi, vojne topografija i strojevi, taktička, vatrena i fizička obuka, kako bi polaznici stekli znanja i veštine neophodne za obavljanje početnih podoficirskih dužnosti.

Liderski kurs je prvi nivo karijernog usavršavanja na putu do podoficirskog čina, na koji se upućuju profesionalni vojnici koji su se dokazali svojim radom i zalaganjem na vojničkim dužnostima, navodi se u saopštenju i dodaje da oni koji uspešno završe ovaj nivo, stiču pravo da pohađaju osnovni kurs za podoficire.

Po završetku tog kursa, oni će biti unapređeni u čin vodnika i postaju podoficiri Vojske Srbije.

 

Komentari (0)

Srbija