Društvo

Odluka Tima za škole o nastavi naredne nedelje: U svim školama u Srbiji neposredna nastava

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/12/2021

-

10:42

Odluka Tima za škole o nastavi naredne nedelje: U svim školama u Srbiji neposredna nastava
Odluka Tima za škole o nastavi naredne nedelje: U svim školama u Srbiji neposredna nastava - Copyright AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Od ponedeljka, 13. decembra u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja" koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" u nedelji od 2. decembra do 8. decembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1454 (0,19 odsto).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno je 13 (0,03odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana. 

Ukupno je 127 (0,31 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 15 (0,04 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz "Servisa za javno zdravlje“,  utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija