Društvo

Pred nama je nekoliko suvih, oblačnih i hladnih dana - krajem sedmice stižu oblaci koji donose slabe padavine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/12/2021

-

07:18

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiiji će vreme danas u većini mesta biti suvo samo će na višim planinama južne i jugoistočne Srbije provejavati slab sneg. Maksimalna dnevna temperatura biće malo iznad nule, što će usporiti topljenje snega i u nižim predelima. Na krajnjem istoku i danas se očekuje oko pet stepeni Celzijusa, a na krajnjem severu Vojvodine biće i sunčanih perioda, rekla je za Euronews Srbija meteorolog Ljubica Gojković.

"Ovog jutra magla je zabeležena u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, a zbog niske temperature mestimično je došlo do obrazovanja poledice, te se preporučuje dodatni oprez u vožnji. Severni i severozapadni vetar je u dodatnom slabljenju, a samo će u Timočkoj krajini duvati nešto jačim intenzitetom", navela je Gojković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Kako je objasnila, pred nama je nekoliko suvih, ali oblačnih i hladnih dana. Iznad Evrope se postepeno uspostavlja polje visokog vazdušnog pritiska koje nam donosi nešto stabilniju atmosfersku situaciju.

"Ovo znači da će vreme biti suvo, sa slabim vetrom i temperaturom oko nule", navela je Gojković.

Tako će, navodi Gojković, i sutra biti suvo, a zbog jačanja polja visokog vazdušnog pritiska i priliva hladnog vazduha sa severa, doći će do dodatnog pada temperature u jutarnjim satima. Maksimalna dnevna kretaće se oko 2. podeljka.

"U četvrtak, krajem dana, sa severa nam pristižu oblaci koji donose slabe padavine. One će biti mešovite, dakle kiša, sneg i susnežica padaće u nižim predelima, a u višim samo sneg. Uz pojačanje severozapadnog vetra, susnežica i sneg padaće i u petak i to uglavnom u predelima južno od Beograda", navela je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija