Društvo

Sedmi dan agonije u ivanjičkim selima: "Ovo je velika muka. Hranu iz zamrzivača možemo samo da bacimo"

Komentari

Autor: RINA

19/12/2021

-

15:15

Sedmi dan agonije u ivanjičkim selima: "Ovo je velika muka. Hranu iz zamrzivača možemo samo da bacimo"
RINA - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Sedam dana nakon što je snežna mećava pokidala kablove na dalekovodima u selima ivanjičke opštine, u pojedinim domaćinstvima i dalje se muče, jer struja još uvek nije stigla u njihove domove. Najteže je u selu Vučak gde struje nema od nedelje, a sada su i Svetog Nikolu dočekali i mraku.

"Ovo je velika muka. Hranu iz zamrzivača možemo samo da bacimo. Bez struje je veoma teško, sa prvim mrakom uđemo u kuću i sedimo i sve radimo uz sveću ili lampu", kaže za RINU meštanin sela Vučak.

Sve raspoložive ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, ali im situaciju otežava izuzetno nepristupačan teren.

Tanjug/Danilo Paunović

 

"Ekipe bez prekida rade, a u pomoć nam pristižu i elektromonteri iz susednih gradova i opština. Svu svoju mehanizaciju smo im stavili na raspolaganje, a do pojedinih predela na kojima rade može se stići samo motornim sankama. Ulažu se nadljudski napori da sva domaćinstva na teritoriji opštine Ivanjica dobiju struju što pre ", kaže predsednik opštine Momčilo Mitrović.

Osim problema sa strujom, meštani u selu Devići imaju problem i sa signalom mobilnog telefona.

RINA

 

Naime, predsednik MZ kaže da je u ovom delu podgolijskih sela Telekom bio jedina veza sa svetom. Na žalost, predajnik na Ocrtenu verovatno ne radi, a drugi operateri nemaju signal.

"Ne možemo da komuniciramo između sebe, a o internetu možemo samo da sanjamo. Devići broje više od dve i po hiljade stanovnika sa okolnim planinskim selima. Ovo selo je primer opstajanja u ovim planinskim ruralnim područjima, ali nedostatak mobilnog signala i interneta čini od nas građane drugog reda", rekao je predsednik MZ Devići.

Komentari (0)

Srbija