Društvo

Odluka Vlade: Upola manji računi za struju zbog prekida u snabdevanju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/12/2021

-

18:33

Odluka Vlade: Upola manji računi za struju zbog prekida u snabdevanju
Odluka Vlade: Upola manji računi za struju zbog prekida u snabdevanju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici Zaključak o saglasnosti da se krajnjim kupcima električne energije na teritoriji Srbije, na područjima u kojima je usled snežnih padavina došlo do nenajavljenih prekida u snabdevanju električnom energijom duže od 24 sata kumulativno, umanji utrošeni broj kilovat sati za mesec decembar ove godine u iznosu od 50 odsto, navodi se u saopštenju.

Polazeći od odgovornosti svih energetskih subjekata za sigurnost snabdevanja električnom energijom, predloženo je da solidarno učestvuju u pokriću troškova umanjenja, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Vlada je na istoj sednici donela Odluku o izmeni Odluke o obrazovanju Fonda za mlade talente Republike Srbije koja predviđa povećanje broja stipendista za osnovne akademske studije i povećanje neto iznosa stipendije po studentu sa 30.000 na 32.000 dinara.

S obzirom na to da se za stipendije Fonda godišnje prijavljuje više od 2.500 studenata, a da se svake godine povećava prosečna ocena stipendista, ova finansijska podrška namenjena je poboljšanju položaja mladih sa celokupne teritorije naše zemlje, saopštila je vladna Kancelarija za saradnju sa medijima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija