Društvo

Obuka na aerodomu u Lađevcima, najmlađi oficiri piloti se spremaju za letenje na avionu "Orao"

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2021

-

18:23 >> 18:40

Obuka na aerodomu u Lađevcima, najmlađi oficiri piloti se spremaju za letenje na avionu "Orao"
Obuka na aerodomu u Lađevcima, najmlađi oficiri piloti se spremaju za letenje na avionu "Orao" - Copyright Vojska Srbije/ vs.rs

veličina teksta

Aa Aa

Na aerodomu "Morava" u Lađevcima se, pored redovnih trenažnih letova, trenutno realizuje i obuka najmlađih pilota Vojske Srbije za letenje na lovcu-bombarderu J-22 "Orao".

Obuku pohađaju potporučnici koji su po završetku Vojne akademije raspoređeni u 98. vazduhoplovnu brigadu i koji su uspešno savladali letenje na avionima "Lasta" i "Supergaleb" G-4.

Oni su u prvoj fazi obučavanja realizovali zemaljsku pripremu za letenje, koja je obuhvatala tehničku radionicu i obuku na simulatoru leta, i potpuno spremni su ušli u proces letačke preobuke.

Piloti sada prolaze obuku u osnovnom, akrobatskom i navigacijskom letenju, nakon čega ih očekuju samostalni letovi, borbena i obuka u grupnom letenju, kako bi bili osposobljeni za pružanje vazduhoplovne vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske i dejstvo po ciljevima na zemlji.

Završetkom njihovog osposobljavanja 98. vazduhoplovna brigada će dobiti još jednu generaciju mladih pilota u potpunosti obučenih za izvršavanje borbenih zadataka za koje je namenjen ovaj tip vazduhoplova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija