Društvo

Preminula poznata srpska i jugoslovenska manekenka Tamara Bakić

Komentari

Autor: Tanjug

26/12/2021

-

11:15

Preminula poznata srpska i jugoslovenska manekenka Tamara Bakić
Preminula poznata srpska i jugoslovenska manekenka Tamara Bakić - Copyright Prinstscreen YouTube/ RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih manekenki Tamara Bakić preminula je u Beogradu.

Tamara Bakić rođena je 1934. godine u Somboru, a odrasla je u velikoj porodici u kojoj se znao red i na tome je, kako je govorila, oduvek bila zahvalna.

Najlepše uspomene iz detinjstva vezivale su je za Njanju, baku koja ih je okupljala za slavu Svetog Nikolu, za praznike Božić i Uskrs, a najružnije za mađarski logor u Bačkoj Palanci. Po izlasku iz logora, porodica Bakić se preselila u Beograd, gde su dočekali oslobođenje, prenose Novosti.

Karijeru je započela krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina. Prvi put je nastupila 1958. godina na Sajmu mode. U to vreme, tim poslom su se najčešće bavile studentkinje u svojim dvadesetim godinama i njime se bavile jednu do dve godine.

Tamara je još tada imala ideju da manekenski posao podigne na viši nivo, da on postane ozbiljna profesija kojoj bi se devojke posvetile na duže staze uz bolji honorar, staž, ugled i poštovanje.

Ona je 1960-ih zadivila svetske kreatore i fotografe. Na modnoj pisti je bila neprikosnovena pune tri decenije, a do kraja života sve veće modne manifestacije kod nas nisu mogle da prođu bez njenog savetovanja.

Kako prenose mediji, vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Komentari (0)

Srbija