Društvo

Korona presek: Raste broj pozitivnih, preminulo 20 osoba

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/12/2021

-

15:27

Korona presek: Raste broj pozitivnih, preminulo  20 osoba
Korona presek: Raste broj pozitivnih, preminulo 20 osoba - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je za poslednja 24 sata testirano 16.166, od čega je pozitivno njih 1.804. Preminulo  je 20 osoba. Na respiratorima se nalazi 89 pacijent

Podsetimo, u Srbiji je juče testirana 16.541 osoba od čega je pozitivno njih 1.676, a preminule su 24 osobe. Na respirator je bio priključen 91 pacijenat.

 

 

Sve mere koje su sada na snazi treba da ostanu i u narednom periodu jer daju rezultate - nošenje maski, fizička distanca i vakcinacija, rekla je Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja nakon sednice Kriznog štaba koja je održana u utorak.

Kada je reč o predstojećim praznicima, ona je ponovila savet građanima da čuvaju sebe i porodicu i dodala da jedino tako možemo da pobedimo virus.

"Poslednjih nedelja imamo stabilnu situaciju, beležimo nešto veći broj posebno na području Beograda. Pokazalo se da je ispravna odluka na poslednjoj sednici kada smo odlučili da ne dođe do ranijeg početka zimskog raspusta. Sada je dobro jer za dva dana počinje školski rasput, koji traje tri nedelje, što će značajno da utiče na epidemiološku situaciju", navela je Kisić Tepavčević.

Takođe, zbog predstojećih praznika, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da ne može država da određuje građanima da li će da idu na proslave, jer je to na njima da odluče, ali je poručio da će se kontrolisati poštovanje propisanih mera.

"Građani, nemojte da računate da vam je država tata i mama, pa da će da vam određuje da li ćete da idete na žurku ili ne. Dovoljno smo uradili, obezbedili kapacitete, lekove, vakcine", rekao je Lončar u Vladi Srbije, odgovarajući na pitanje novinara zašto na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba nisu pooštrene mere.

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Josarian

29.12.2021 15:45

Koliko samo glupo zvuči i inače glupa izjava posle zasedanja (apsolutno beskorisnog) Kriznog štaba izjava ministarke Kisić da je sada doba respiratornih infekcija i da očekujwmo i mogući grip?!?!?

Srbija