Društvo

Protest u Velikom Borku zbog merne stanice kod igrališta, u opštini kažu da će pokušati da izađu u susret građanima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/12/2021

-

21:23

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Meštani Velikog Borka, sela u blizini Beograda organizovali su protest zbog izgradnje merno-regulatorne stanice gasovoda na dečjem igralištu. Poručili su da će, ukoliko se stanica ne izmesti na drugu parcelu, blokirati prugu Beograd – Bar. Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović rekao je za Euronews Srbija da će pokušati da izađe u susret građanima i da u odgovoru sa JP Srbijagas pronađe novu lokaciju za izgradnju stanice.

"Primetili smo radove na terenu pre desetak dana, mislili smo da se nešto pravi za decu. Kažu da je u pitanju merna gasna stanica. Mislili smo da je nešto malo, ali kada smo videli koliko se kopa, skupili smo se i izašli u znak protesta – tražimo da se izmesti", rekao je za Euronews Srbija Saša Jevtić meštanin sela Veliki Borak.

Stanovnici ovog sela u Barajevu kažu da se stanica "gradi bez građevinske dozvole" i da ta stanica ne sme da se nalazi uz fudbalski teren i igralište iz bezbednosnih razloga. Adamović naglašava da je glavni finansijer i i izvođač radova Srbijagas imao svu potrebnu dokumentaciju i sve dozvole.

"Narod u Velikom Borku se pobunio, ja sam pozvao predstavnike Srbijagasa i izvođače, pa ćemo posle ovoga zajedno poći u opštinu i potražiti druge lokacije da izađemo u susret stanovnici", ističe Adamović.

Na pitanje da li je opasna izgradnja merne stanice u blizini igrališta, predsednik opštine Barajevo je rekao da nije stručan, ali da prema "tvrdnjama predstavnika Srbijagasa ne postoji nikakva opasnost".

"Regulatori pritiska bi se nalazili u zatvorenom objektu, a oko tog objekta bi bila izgrađena zaštitna ograda. Ne bi trebalo da bude ikakvih problema. Ipak, budući da povremeno čujemo da se dešavaju greške, razumem i zabrinutost sugrađana", zaključio je Adamović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija