Društvo

Otvoreno klizalište na Trgu Republike uz muzičko-scenski nastup i vatromet

Komentari

Autor: Tanjug

08/01/2022

-

22:33

Otvoreno klizalište na Trgu Republike uz muzičko-scenski nastup i vatromet
Tanjug/Tara Radovanović - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U okviru manifestacije Beogradska zima, večeras je uz muzičko-scenski nastup i vatromet otvoreno klizalište na Trgu Republike. Klizalište će biti otvoreno do 28. februara, a radiće svakog dana od 10 do 22 sata.

Prema rečima direktora Centra beogradskih festivala (CEBEF) Damira Handanovića, klizalište na Trgu Republike je jedno od najvećih na Balkanu i prostire se više od 2.000 kvadratnih metara.

Tanjug/Tara Radovanović

 

"Zahvalio bih se Gradu Beogradu i celoj ekipi koja je učestvovala u realizaciji da ovakvo klizalište imamo na Trgu, jer je to pokazatelj da je Beograd metorpola i da može da se takmiči sa svim svetskim gradovima", rekao je Handanović.

Kaže da klizalište ima deo koji je pokriven, kao i deo koji je otvoren i nalazi se kod spomenika Knezu Mihailu.

Tanjug/Tara Radovanović

 

Kada je reč o epidemiološkim merama, Handanović je naveo da sve ustanove kulture u okviru Beogradske zime prate mere Kriznog štaba. Dodaje da tako i za klizalište važi pravilo da na površini od 2.000 kvadrata ne može biti više od 350 klizača.

Tanjug/Tara Radovanović

 

 

Reakcije građana na otvoreno klizalište su, kaže Handanović, divne i pozitivne i da je svima "srce puno" što su se konačno stvorili vremenski uslovi za formiranje leda. Klizanje je na dan otvaranja besplatno, a cena ulaznice ili najam klizaljki je 300 dinara.

Komentari (0)

Srbija