Društvo

Doneta odluka o radu škola u Vojvodini: Osnovci u klupama, srednjoškolci po kombinovanom modelu

Komentari

Autor: S. T.

14/01/2022

-

11:10

Doneta odluka o radu škola u Vojvodini: Osnovci u klupama, srednjoškolci po kombinovanom modelu
Doneta odluka o radu škola u Vojvodini: Osnovci u klupama, srednjoškolci po kombinovanom modelu - Copyright AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Tim za škole doneo je odluku da učenici osnovnih škola u AP Vojvodina kojima se danas  završava  zimski  raspust obrazovno-vaspitni  rad od  ponedeljka, 17. januara 2022. realizuju kroz neposredni rad u školi.

Za učenike srednjih škola u AP Vojvodina, od ponedeljka, nastava će se odvijati po kombinovanom modelu. Učenici će ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Imajući u vidu   trenutnu epidemiološku situaciju, karakteristike omikron soja SARS-CoV-2, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica sve vreme tokom boravka u školi. Nošenje zaštitnih maski je obavezno za sve zaposlene u školama, učenike i treća lica od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta.

Takođe,  potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcijaruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojimaborave učenici i zaposleni u školi.

Tim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelja učenika, da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i   van   škole. Posebno je  važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja"   koje je  Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut“ u periodu od 1. januara do 11. januara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 2.084 (0,27 odsto).

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovid 19 u istom periodu iznosio je 2,8 odsto. Prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, za učenike osnovnih i srednjih škola uostatku Srbije drugo polugodište počinje 24. januara 2022.godine. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija