Društvo

"Gradske pijace": Povređenima u rušenju plafona u "Starom Merkatoru" biće isplaćena odšteta

Komentari

Autor: Fonet, Euronews Srbija

19/01/2022

-

21:59

"Gradske pijace": Povređenima u rušenju plafona u "Starom Merkatoru" biće isplaćena odšteta
"Gradske pijace": Povređenima u rušenju plafona u "Starom Merkatoru" biće isplaćena odšteta - Copyright Euronews/Tijana Krnjaić

veličina teksta

Aa Aa

Beogradsko javno preduzeće Gradske pijace potvrdilo je večeras da će nadoknaditi štetu svim povređenima u rušenju plafona u tržnom centru "Stari Merkator".

Ističući da Gradske pijace redovno obavljaju tekuće održavanje objekata koje koriste, u saopštenju se navodi kako ništa nije ukazivalo na to da na toj pijaci može doći do nesreće u vidu bilo kakvog obrušavanja, niti je bilo ikakvih informacija ili naznaka da je tako nešto moguće da se desi.

Gradske pijace stupile su u kontakt sa sve četiri povređene osobe, koje su van životne opasnosti - tri žene se nalaze na kućnoj nezi, dok je četvrta ženska osoba, nakon preloma ruke, operisana i zbrinuta na Vojnomedicinskoj akademiji.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je u utorak posle nesreće da će svi povređeni u incidentu na pijaci "Stari Merkator" biti obeštećeni. 

Podsećamo, juče oko 11 časova urušio se plafon na pijaci Stari Merkator u ulici Palmira Toljatija na Novom Beogradu. Tom prilikom četiri osobe su povređene, od kojih je jedna zadobila prelom ruke i posekotine, a ostale lakše povrede.

Beoinfo

 

Kako je jedan od očevidaca, koji godinama radi na ovoj pijaci rekao za Euronews Srbija, kada se  urušio plafon svi sa tog nivoa krenuli su stepenicama da se penju na nivo iznad. Napomenuo je da je svuda bilo dima, i da su ljudi bili uznemireni.

Drugi svedok, Dragan Gajić, kaže da je prisutne uplašio jak zvuk urušavanja krova. Mislili su prvo da su u pitanju palete jer se tu često iznosi roba, ali kada se jak zvuk nastavio, video je i uplašene ljude, rekao je on za Euronews Srbija.

Oni koji su bili u delovima pijace nešto dalje od mesta gde se urušio krov, rekli su da isprva nisu ni znali da se nešto dešava, već su tek posle saznali.

Očevici su nam rekli da ih je uplašilo to što je u trenutku urušavanja zida na trenutak nestalo i struje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija