Društvo

Snežna mećava paralisala saobraćaj na magistrali ka Crnoj Gori: Kod Nove Varoši šleperi stoje poprečeni na kolovozu

Komentari

Autor: RINA

21/01/2022

-

17:42

Snežna mećava paralisala saobraćaj na magistrali ka Crnoj Gori: Kod Nove Varoši šleperi stoje poprečeni na kolovozu
Snežna mećava paralisala saobraćaj na magistrali ka Crnoj Gori: Kod Nove Varoši šleperi stoje poprečeni na kolovozu - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Snežna mećava koja je u popodnevnim satima zahvatila teritoriju Prijepolja i Nove Varoši paralisala je saobraćaj na magistralnom putu ka Crnoj Gori. 

"Sve stoji, sneg pada duže od sat i ne vidi se prst pred okom. Čekamo da put bude pročišćen kako bi mogli da nastavimo dalje sa vožnjom", rekao je za RINU jedan od vozača.

Za kratak vremenski period na kolovoz je palo oko deset centimetara snega, kamioni stoje u zaustavnim trakama a pojedini šleperi usled loših vremenskih uslova ostali su poprečeni na putu. 

Na teritoriji opštine Nova Varoš sneg praćen jakim vetrom zavejao je puteve ka nekoliko sela koja se nalaze podno planina Murtenica i Zlatar. 

Zbog snega, auto proklizao i završio na bankini

RINA

 

U popodnevnim časovima na magistralnom putu ka Crnoj Gori u mestu Bistrica kod Nove Varoši, sneg koji je padao u popodnevnim časovima stvorio je ogromne probleme vozačima koji su se našli na ovim putnom pravcu.

"Pežo koji je išao ispred nas nekako je skrenuo sa glavnog puta i završio na bankini zbog snega koji je padao danas ceo dan. Tako je na ovom putu, došlo do pomalo komične nesreće, kada se “pežo” sa crnogorskim registarskim oznakama bukvalno “popeo” na kolobran", kazao je jedan od očevidaca na RINU.

Prema rečima očevidaca, na automobilu su bile letnje gume, što je verovatno uzrokovalo ovu nezgodu u kojoj niko nije povređen. Saobraćaj na ovoj deonici odvijao se usporeno, a sneg koji je intenzivno padao, od 15 časova je prestao.

Iz zimske službe užičkih Puteva apeluju na vozače da sa letnjim pneumaticima ne kreću na put, jer time, pored toga što krše saobraćajne propise, ugrožavaju bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija