Društvo

Sneg na planinama, ali i u gradovima na jugu Srbije, razvedravanje u toku dana i prestanak padavina

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/01/2022

-

07:24

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Naoblačenje sa kišom i slabim snegom tokom noći se premestilo dalje ka jugu zemlje. Ovog jutra sneg je zabeležen na višim planinama, ali i u gradovima na jugu Srbije. Već pred zoru razvedravanje je zahvatilo Vojvodinu, a u drugoj polovinai dana prestanak padavina se očekuje u većem delu zemlje, uz delimično razvedravanje koje se zadržava samo do sutra, kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Hladna vazdušna masa sa severozapada Evrope je tokom noći uzrokovala pad temperature u celoj Srbiji, što je dovelo do obrazovanja poledice na putevima i trotoarima, a mraz će se mestimično zadržati tokom većeg dela dana u dolinama i kotlinama", kaže Gojković.

Ona je navela da se minimalna temperatura kretala oko i malo ispod nule, osim na planinama gde je izmereno i do -9 stepeni. Tokom dana se u većini mesta očekuje do 3 stepena, dok će malo hladnije biti u brdsko - planinskim predelima.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Severozapadni vetar koji nam donosi ovo zahlađenje danas duva pojačanim i povremeno jakim intenzitetom. To čini da subjektivni osećaj bude da je osetno hladnije od izmerenih vrednosti temperature. Vetar je u slabljenju u večernjim satima, ali hladna vazdušna masa ostaje iznad naše zemlje i u narednim danima", rekla je Gojković.

Za vikend - promenljivo. U subotu, sredinom dana, do naše zemlje stiže novo prolazno naoblačenje koje nam donosi susnežicu i sneg, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Dnevna temperatura će biti malo iznad nule, međutim, jutarnja temperatura je u padu i u subotu će biti oko -3 u većini mesta, dok će već u nedelju biti za stepen, dva hladnije.

Vreme će drugog dana vikenda biti sa više sunčanih perioda, a samo se na krajnjem jugu mestimično očekuje slab sneg. Prema trenutnim prognostičkim modelima ponedeljak će biti najhladniji dan kada dnevna temperatura u celoj zemlji neće prelaziti nula stepeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija