Društvo

KBC "Dr Dragiša Mišović" ponovo ulazi u crvenu zonu

Komentari

Autor: RTS

28/01/2022

-

08:23

KBC "Dr Dragiša Mišović" ponovo ulazi u crvenu zonu
KBC "Dr Dragiša Mišović" ponovo ulazi u crvenu zonu - Copyright E-Stock/Aleksandar Bačlija

veličina teksta

Aa Aa

Zbog sporog, ali konstantnog rasta broja pacijenta kojima je neophodno bolničko lečenje, posle kraće pauze deo KBC "Dr Dragiša Mišović" ponovo ulazi u crvenu zonu.

Zamenik direktora te zdravstvene ustanove doktor Predrag Savić kaže za RTS da nema više od pet nedelja kako su izašli iz kovid sistema, a da se sada vraćaju.

"Svi smo mislili da će ostati tako u nekom dužem vremenskom periodu. Nažalost, evo posle pet nedelja ponovo vraćamo zgradu zbog nedostatka kapaciteta u Batajnici i kovid blnicama, moramo da vratimo zgradu Interne medicine ponovo u kovid sistem", kaže Savić.

Ističe da se zbog porasta obolelih plaši da će i ostali delovi bolnice morati da se vrate u kovid režim. Navodi da je jedan deo pacijenata već stigao u KBC "Dr Dragiša Mišović" i čeka prijem.

"Ono što je veliki problem trenutno, pokušaćemo da radimo u dualnom režimu. Hirurgija, urologija, deo interne medicine uz ginekologiju koja sve vreme radi u jednom dualnom režimu i pedijatriju koja nije izlazila iz kovida", kaže Savić.

Pored toga, veliki problem predstavlja i veliki broj zaraženih i sestara i lekara.

"Skoro 200 osoblja je trenutno na bolovanju. Na sreću, to su lake kliničke slike, niko nije hospitalizovan, ali to otežava rad bolnice", dodaje doktor Savić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija