Društvo

SPC o razgovorima patrijarha Porfirija sa političarima iz Crne Gore: Crkva se neće uplitati u stranačka nadmetanja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/01/2022

-

21:35

SPC o razgovorima patrijarha Porfirija sa političarima iz Crne Gore: Crkva se neće uplitati u stranačka nadmetanja
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Srpska pravoslavna crkva (SPC) saopštila je večeras da je patrijarh Porfirije juče i danas razgovarao sa pojedinim političkim ličnostima iz Crne Gore.

Kako se navodi, razgovori su obavljeni sa potpredsednikom Vlade Dritanom Abazovićem, ministrom prosvete, kulture, nauke i sporta dr Vesnom Bratić, predsednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem, vođama Demokratskog fronta Nebojšom Medojevićem,  Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, kao i ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem i donedavnim ministrom pravde Vladimirom Leposavićem.

"Prvojerararh Srpske Pravoslavne Crkve je sa punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori. Patrijarh Porfirije je svakome od sagovornika izrazio jedini mogući stav da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se posebno interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora između Srpske Pravoslavne Crkve i Crne Gore. 

"Patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumeju da je pitanje ravnopravnosti crkava i verskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, a siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija