Društvo

Protest meštana Petrovaradina zbog učestalih saobraćajnih nesreća: "Kamioni ovuda stalno prolaze i nije bezbedno"

Komentari

Autor: Nataša Kovačev

31/01/2022

-

17:25

Protest meštana Petrovaradina zbog učestalih saobraćajnih nesreća: "Kamioni ovuda stalno prolaze i nije bezbedno"
Protest meštana Petrovaradina zbog učestalih saobraćajnih nesreća: "Kamioni ovuda stalno prolaze i nije bezbedno" - Copyright Euronews/Nataša Kovačev

veličina teksta

Aa Aa

Meštani Petrovaradina blokirali su na kratko prometnu Reljkovićevu ulicu u tom naselju, zbog učestalih saobraćajnih nesreća i nebezbednih pešačkih prelaza.

Poslednja takva nesreća dogodila se u petak, kada je u sudaru kamiona i automobila poginula 76-godišnja žena.

Građani okupljeni na mirnom protestu navode da je u protekle tri decenije na istom mestu stradalo više od 10 ljudi.

Oni su u kolonama prelazili put na obeleženom pešačkom prelazu i tako blokirali saobraćaj, sprečavajući više kamiona i automobila da prođu. Time su, navode, želeli da skrenu pažnju čelnicima Grada da je potrebno povećati bezbednost pešaka i učesnika u saobraćaju u tom delu Petrovradina.

Traže da se Reljkovićeva ulica dodatno osvetli, da se na raskrsnici koja je često mesto stradanja, postavi semafor i dodatna horizontalna i vertikalna signalizacija. 

"Kamioni stalno prolaze i jako je nebezbedno. Ja ovuda vodim sina na fudbal i već sam nekoliko puta mogla nastradati", kaže stanovnica Petrovradina Slađana Anđelić.

Euronews/Nataša Kovačev

 

Njena sugrađanka Ružića Boroš Peršić priča o tragičnim događajima koji su upravo na toj raskrsnici pogađali njenu porodicu u protekle dve decenije.

"Pre 20 godina mi je bratanac od 15 godina poginuo tamo na onom mestu gde sam zapalila sveće. On je čekao da pređe i kamion je na njega naleteo. Pre tri godine su mi brata pokupili ovde, na ovom pešačkom prelazu, gde niko ne obraća pažnju na signalizaciju. Komšija nam ovde poginuo. Strašno je nebezbedno, niko ne obraća pažnju" kaže ova meštanka Petrovaradina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija