Društvo

Nova aplikacija za roditelje "bebbo" - interaktivni vodič od rođenja deteta do polaska u školu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/02/2022

-

16:55

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Nova aplikacija "bebbo", prvi je interaktivni vodič za roditelje u odrastanju deteta od rođenja do prvog dana škole, čije sadržaje možete personalizovati prema uzrastu deteta. Mame i tate svakodnevno mogu pratiti razvoj deteta, čak i kada nemaju pristup internetu.

Aplikacija je nastala kao modernizovana verzija telefonskog savetovališta "Halo beba", a razvijena je u saradnji UNICEF-a u Srbiji, Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i Nordeusa.

Mila Vuković iz Sektora za rani razvoj Unicefa kaže da je aplikacija pravi inovativni, digitalni prijatelj roditelja u Srbiji, ali i izvan granica naše zemlje. 

"Roditelji su dobili saputnika i samo jedan klik iz deli od pregršti pouzdanih informacija. Namenjena za uzrast od rođenja deteta do polaska u školu", rekla je ona za Euronews Srbija.

Dodaje da je aplikocija može da se personalizuje jednostavnim unosom imena deteta, njegovog uzrasta i pola.

"Aplikacija je interaktivna i ona će vas podsećati kada je vreme da odete kod pedijatra, kada je vreme za vakcinaciju, podsetiće koju dnevnu igru možete da primenite sa detetom", pojasnila je ona i dodala da je najvažnije da su informacije koje se dobijaju putem aplikacije pouzdane.

Više o gostovanju Mile Vuković u prilogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija