Društvo

Danas promenljivo sa temperaturama ispod normale - kada se očekuje razvedravanje?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/03/2022

-

07:29

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Ciklon sa Mediterana koji je prethodnih dana donosio slabe i umerene padavine, premestio se dalje ka istoku, a iznad Balkana se postepeno uspostavlja polje visokog vazdušnog pritiska. To će danas usloviti prestanak padavina, a narednih dana i delimično razvedravanje. 

Danas ćemo imati promenljivo vreme. U Vojvodini, tačnije u predelima severno od Novog Sada, biće pretežno sunčano i suvo. Južnije se, međutim, zadržavaju oblaci koji će brdsko-planinskim predelima jugozapadne i centralne Srbije doneti slab sneg, navodi meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kiša će sredinom dana padati i u Beogradu, ali će ona biti slaba i kratkotrajna. Uveče i tokom noći dolazi do delimičnog razvedravanja u većem delu Srbije, ali će već sutra nebo ponovo prekrivati oblaci.

Jutro je bilo malo svežije nego prethodnih dana, temperatura se kretala od -10, koliko je izmereno na Kopaoniku, pa do 1 stepen u Beogradu. Tokom dana, temperatura će se i dalje kretati oko 6. podeljka, što je malo ispod normale za prvi dan marta.

Severoistočni vetar će duvati još danas i to umerenim intenzitetom, a već sutra počinje da duva severozapadni, koji će oterati kišonosne oblake. 

Oblaci će i narednih dana povremeno prekrivati nebo, ali padavina neće biti. Postepena stabilizacija vremena u drugoj polovini nedelje donosi nam prestanak padavina i delimično razvedravanje, ali ne i otopljenje.

Iznad naše zemlje se u narednom periodu zadržava hladna vazdušna masa koja će usloviti da maksimalna temperatura ne prelazi 10 stepeni, a u većini mesta kretaće se oko 7. podeljka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija